Minnen

Hittade några gamla bilder från 2008, när jag gick i 7.an. Då var hela klassen på skatboet, det är något alla 7.or får göra i vår skola. Det var väldigt mysigt, minns jag. Tänkte lägga upp några av dom bilderna.Picture - black&white


Todays Look


Svenska uppgift

Kul att sitta hemma en sån här härlig kväll, som denna och veta att man har en svenska uppgift som måste göras. Vi har nämligen ett grupparbete som ska bli klart tills på torsdag, vilket betyder att jag måste jobba massa hemma med det. Tror bara det blir jag som kommer göra det. 2 av dom andra har inte tillgång till internet och den tredje vet jag inte om den personen kommer görat, så det hänger väl på mig. Bara att sätta igång, inte sant?
Det handlar om andra världskriget.. Vi ska redovisa om Anne Frank. Intressant.

Annars är det väl ok. Mycket i skolan, som prov och läxor. Och så vill man hinna med att träffa vänner, vilket man då inte hinner eftersom mesta delen av dagen går åt till att plugga. och åter plugga. Så härligt...
Imorgon ska jag försöka ta massor med bilder som jag kan lägga upp. Känns lite tråkigt med bara massa text hela tiden. Men har liksom inte hunnit med att ta bilder och inte heller tänkt på det så mycket. Ska dock bli bättre på det.

Nu väntar min svenska uppgift på mig, så det är väl bäst att jag gör den då. Vi höres.

Saknaden är enorm.En bild säger mer än tusen ord.

elfte januari tjugohundraelva

Kom precis hem från solariumet med en kompis. Alltid lika härligt att sola, faktiskt. Imorgon bitti har jag sovmorgon, har nämligen ingen matte. Så jäkla skönt. Först och främst för då får jag ju sova längre, dessutom är matte inte ett favoritämne. Inatt åker Jessie iväg, hon ska ut och resa lite. Hon kommer tillbaks om 10 dagar. Det kommer bli tomt utan henne. Kommer sakna henne. Men som tur är så är det bara 10 dagar.

Ikväll tror jag att jag går och lägger mig tidigt är så sjukt trött. Kan nog bero på att jag inte sov något igår natt och att man inte är van vid att ha "fullt upp" hela dagarna, som man nu har när skolan satt igång igen. Man hinner inte ens gå en hel dag utan att få höra allt prat om alla läxor och prov som kommer nu. Har 3 prov inom loppet av 3-4 veckor. Och det är det är bestämda prov. Sen kommer massa andra prov och läxor. Kunde man inte få gå en enda dag utan att få höra om allt detta. Men det är sista terminen och det är bara att köra så det ryker nu.

Nu ska jag ta och fixa lite grejer. Tills vidare - simma lugnt.


Det här är jag - om 10 år

Alltså, om 10 år är jag 25 närmare 26 år gammal. Mina drömmar då är att förhoppningsvis försörja mig och min familj genom att jobba som psykolog. Min familj består av en man och tillsammans ska vi ha 2-3 barn. Jag vill ha 4 barn. 1 kille och 3 tjejer. Men när jag är 25 närmare 26 år så ska jag fått minst 2 av mina barn. Kill-namn har jag inte bestämt ännu. Jag vill ha tvillingar, 2 tjejer. Hope och Steffi. Och gärna en tjej till. Till den flickan har jag så många namn att jag ännu inte vet vad jag ska ha. Kanske ska låta min kille vara med och bestämma? Haha.
Vi bor i ett hus strax utanför Stockholm. Men det ska vara nära till Stockholm och Solna, där jag har min familj. Jag ska göra många resor tillsammans med min familj. Nu menar jag inte enbart utomlandsresor utan små billiga spontana resor. Som jag älskar! Helst ska vi bestämma en dag innan eller samma dag och bara åka iväg någonstans och göra något bara vi som familj för att få en bra sammanhållning. Jag vill liksom inte leva ett liv som är uppbyggt på ett schema.
Väcka barnen - lämna barnen på dagis/skola - gå och jobba själv - hem och göra mat - göra något litet med familjen, kanske gå ut en stuns och "leka" - gå och lägga barnen..
Jag vill alltså kunna göra spontana grejer, bara packa ihop lite kläder en dag och åka iväg. Det är något jag kommer hålla fast vid. Annars kommer livet bli så enformigt och tråkigt. Vi lever ju trots allt bara en gång.

Jag har då väldigt många krav och framtidsdrömmar. Många som jag inte ens har skrivit här. Jag vet att jag inte kommer uppfylla alla mina drömmar. Men jag ska göra så gott det går. Det är det enda man kan göra.


Det här är jag

Jag är inte bra på att berätta om mig själv men jag gör ett försök.

Jag heter Rebecca, jag är född och uppvuxen i Stockholm tillsammans med mina föräldrar. Jag har inga syskon. Dock har jag en kompis, Sara, som jag har känt i nästan hela mitt liv. Henne har jag växt upp med så hon är som min syster, men jag har alltså inga riktiga syskon. Jag är född 1995, och fyller alltså 16 år nu i februari. Dock känner jag mig inte alls som 16. Jag känner mig mer vuxen, och har alltid gjort. Jag har aldrig tyckt att jag passat in bland kompisarna i skolan. När jag var lite yngre var det i och för sig lite lättare. Men nu när man blivit äldre så är det svårare att hitta kompisar som man trivs med och som känns lika jämngammal som än själv. Jag får även höra ganska ofta av andra som tycker jag verkar äldre än vad jag är. Vissa blir helt chockade när jag säger att jag är född 1995.

Jag är väldigt intresserad av psykologi och vill gärna läsa vidare till att bli psykolog. Vilket jag kommer göra nu till sommaren då jag börjar gymnasiet. Förutom det så är jag väldigt intresserad av mode och make-up. Jag är en typisk tjej som gärna går ut med vänner och shoppar. Eller bara tar en fika. Ett annat intresse jag har är att gå på konserter och liknande. Det hela började nog med att jag och några vänner började gå på idol 2008 några gånger. 2009 gick jag på fler idol veckofinaler och finaler. Jag följde även med runt på deras roadshow där man lärde känna idolerna mer. Vilket har gjort att jag blivit bra vän med Nicklas Hocker från idol 2009, även några andra från det året. Även 2010 var jag på idol och lärde känna idolerna, dock inte lika mycket. Genom idol har jag lärt känna väldigt många nya fantastiska vänner i hela Sverige som jag aldrig hade lärt känna om det inte vore för idol. Så det kommer jag alltid att vara tacksam för. Jag går inte bara på idol. Jag går på sommarkrysset, och andra gratis konserter. Vad säger man? Jag älskar musik.

Jag älskar musik, och lyssnar faktiskt på det mesta. Men favoriterna är ändå Tokio Hotel. Som jag gillat i snart 5 år. Dom har alltid följt med mig. Dom har på ett sätt format mig till den jag är idol. Utan dom, och deras texter tror jag inte att jag hade varit den person jag är idag.

Annars är jag en väldigt glad och positiv tjej. Tillsammans med vänner kan jag ibland anses vara en väldigt pratglad tjej som är svår att få tyst på. Jag och mina närmsta vänner pratar väldigt mycket och fort och i mun på varandra vilket gör det svårt för folk runtomkring att uppfatta vad vi faktiskt vill säga. Jag har lätt till skratt.
Hemma är jag en ganska lugn tjej, hemma är då jag kopplar av och bara är mig själv, går in i mig själv så att säga. När det gäller i skolan så är jag väldigt seriös. Jag vet vad jag vill och jag tänker inte låta någon stoppa mig. I klassrummet skulle nog ingen säga att jag pratar för mycket.


10 Sanningar om mig

1. Jag har två sidor - en glad, sprallig som vill umgås med så många som möjligt. Och en sida då jag är lugn och bara vill vara mig själv.
2. Jag har jätte svårt att släppa in folk på livet.
3. Jag älskar mörker.
4. Jag hatar blod. Jag klarar inte av det. Får panik och börjar skrika.
5. Jag fryser nästan hela tiden.
6. Min dröm är att bli psykolog och kunna hjälpa människor.
7. Jag är perfektionist. Jag ger mig inte tills det är perfekt och som jag vill.
8. Jag har kontrollbehov. Måste alltid ha kontroll på allt jag gör och ska göra.
9. Min drömkille är Bill Kaulitz.
10. Jag anser mig vara mer "vuxen" än andra i min ålder. Och får även höra det ofta.


Stockholm - Västerljung

Torsdagen den 6 Januari 2011 var en helt sjuk dag!
Jag och Jessie hade bestämt oss för att åka ner till Västerljung (Trosa) för att hälsa på en väldigt underbar vän, Emma. Resan tar ca 2-3 timmar och man tar sig dit genom först
Pendeln: Stockholm - Södertälje hamn
Buss: Södertälje hamn - Vagnhärad
Buss: Vagnhärad - Västerljung.
Det var inte riktigt en toppen bra dag att åka, då det var snöstorm, vi såg ingenting. Självklart gick det inte bättre av att bussarna varken sa eller hade skrivet vilken station man var på. Så det var ju helt omöjligt för oss att veta när vi var framme, eftersom vi aldrig vart där förut, så vi fick be busschauffören säga till när vi skulle av. Kallt var det också. När vi kommit fram till Emma var vi där i 3 timmar. Sedan väntade yttligare 2-3 timmars resa tillbaks. Trodde vi. 

Nej istället går det rent åt helvete. I västerljung är bussen 20 minuter sen vilket gör att vi då missar anslutningsbussen från Vagnhärad till Södertälje hamn. Även fast vi ber busschauffören ta kontkat med den andra bussen och be den vänta på oss så hjälper det ej, då han inte får tag i den bussen. Så då kommer vi alltså till Vagnhärad och står där. Vad fan gör vi? Det är en och en halv timma kvar tills nästa buss kommer. Vi springer runt och letar efter ett pressbyrån eller en mack. Men nej, det är ju helgdag (röddag) så allt är stängt. Vi kommer alltså inte därifrån. Det är kallt och det snöar och det är en och en halv timma kvar. Vi ringer Länstrafiken och frågar vad vi kan göra, förklarar vad som hänt, men dom skyller på allt annat. Allt från vädre till andra bolag. Så vad gör vi? Jo till slut får vi ett tips om en pizzeria som ligger precis där vid bussarna. Valet blir lätt - vi går in och käkar en pizza medan vi väntar på bussen. Dock inte alls sugna på pizza. När bussen sedan kommer går det rätt smidigt hem ändå. Vi kommer hem vid 22.00. Mycket senare än väntat. Trots allt detta så var det en lyckad dag. Hade så roligt hemma hos Emma. Och jag och Jessie hade det riktigt bra och kul under resans tid också. Det var tur att vi hade varandra så man inte satt där helt ensam mitt ute i ingenstans. För det var verkligen det. Mitt ute i ingenstans.
Jag kommer absolut göra om den här resan. Trots restiden är det värt all den tid, för att träffa älskade Emma. Dock kommer den här redan göras under sommaren. När det är varmt!


9 Januari

Dagen har jag ägnat åt att göra om i mitt rum. Ny säng har inskaffats. Även lite småsaker har jag gjort i ordning. Rensat mina kläder. Kan ju säga att jag slängde en hel del. Är faktiskt rätt nöjd med dagen. Har fått mycket behövliga saker gjorda, så det känns bra.

Igår var vi hos Sara och Ingrid och käka middag, riktigt trevligt och mysigt faktiskt. Var ett tag sen nu. Imorgon börjar allvaret igen. Då är det dags att gå upp tidigt på morgonen och släpa sig iväg till skolan igen. Kan inte påstå att jag ser fram emot det, men ändå känns det rätt skönt att veta att man har något att göra, följa ett schema. Och så är det ju faktiskt bara en termin kvar till sommarlov. Sommarlovet som jag ser fram emot så  mycket. Den här sommaren kommer bli storslaget! Det ska jag nog se till.Veckan är fullbokad

Dagen har vart rätt lugn faktiskt. Jessie sov här inatt, var uppe rätt sent för att kolla sjunde himlen. Vaknade rätt tidigt också, vi skilldes åt vid 12, då hon skulle gå på teater med sin familj. Jag drog iväg till centrum ett tag o kikade lite, hittade dock ingenting denna gång. Annars har jag inte gjort så speciellt mycket mer idag. Har vart en ganska så slapp dag. Imorgon ska jag, mor min och troligen moster min gå ut o käka lunch tillsammans. På torsdag så funderar jag och Jessie på att åka ner till Trosa och hälsa på vår vän, Emma. Som man inte träffat på ett tag, det ska bli väldigt roligt! På fredag blir det till att åka till ikea för att handla nya möbler till mitt rum. I helgen ska hela familjen troligen hem till Sara och Ingrid och käka middag. Blir väldigt mysigt.
Så veckan är fullbokad!
Som ni ser så är designen klar, eller åtminstone påväg att bli klar. Det mesta är klart, ska bara fixa lite småsaker sen så är det en lite mer "vår" design. Det är ju trots allt vår snart. Gud vad skönt tycker jag. Jag är inte så förtjust i vintern. Under julen kan det gärna få vara snö. Men nu vill jag bara ha vår och sommar. Känns som det finns så mycket mer att göra under den tiden på året.
På tal om ingenting - videon som jag pratade om förut, om mitt 2010, kommer komma ut. Men måste även där fixa lite småsaker innan jag är "nöjd". 
Tills vidare - Ha det bra!

Första Inlägget 2011

Det här blir första inlägget detta år. Jag håller på med en ny design som kommer läggas upp inom kort.
2011 har börjat riktigt bra faktiskt. Sovit länge så här sista veckan på lovet, vart med vänner. 
Nyår var också grymt! Känner att detta år kommer bli fantastiskt. Jag ska försöka bli bättre med uppdateringen här på bloggen också. Kände att jag inte orkade skriva, hade inget att skriva om, inget vettigt i alla fall. Det hände så mycket runt omkring sommaren/hösten 2010. Hade ingen ork eller lust, ville bara vara för mig själv, försöka hitta mig själv. Kände ett tag att jag tappat greppet. Visste inte riktigt vad jag ville. Eller hur mycket jag orkade. Men nu är det ett nytt år, vilket innebär nya tag. Jag ska inte låta något eller någon stoppa mig iår. Jag ska vara mig själv, och tänka på vad som är bäst för mig i första hand. Så jag inte tappar bort mig själv igen. Jag vet att jag är starkare än så. Jag ska bevisa att jag kan, för nu har jag viljan. Viljan att bli starkare!
!! Ha ett grymt jäkla 2011 nu!
Nu ska jag fixa lite på designen. Ha ett grymt 2011 nu.


RSS 2.0